CCLLAB İklim Değişikliği ve Hukuk Seminerleri – Dr. Nilüfer Oral

25 Kasım 2021
Zoom

Gezegenimize karşı sorumluluk bilinci ve sağlıklı bir çevrede yaşama hakkına saygı çerçevesinde kurulan Kadir Has Üniversitesi İklim Değişikliği ve Hukuk Laboratuvarı (CCLLAB), iklim değişikliğinin hukuki boyutunun ele alındığı etkinliklerine devam ediyor. İklim Değişikliği ve Hukuk Seminerleri’nin 25 Kasım’daki ikincisinde Dr. Nilüfer Oral, “İklim Değişikliği ve Deniz Seviyesinin Yükselmesi” başlıklı sunumu ile bizimle olacak.

İngilizce gerçekleştirilecek olan etkinlik Zoom üzerinden herkese açık. Katılım için kayıt zorunlu olmamakla birlikte katılımınızı [email protected] adresine bildirmenizden mutluluk duyarız.

Zoom ID: 842 6105 7870 Şifre: 646146

Konuşmacı Hakkında:

Dr. Nilüfer Oral Singapur Ulusal Üniversitesi Uluslararası Hukuk Merkezi (CIL) Direktörüdür. Birleşmiş Milletler Uluslararası Hukuk Komisyonu üyesi olan Oral, Deniz Seviyesinin Yükselmesine İlişkin Uluslararası Hukuk Çalışma Grubunun Eş Başkanlığını yürütmektedir. 2009-2016 yıllarında Türkiye İklim Değişikliği Müzakerecisi olarak görev yapmıştır. Ayrıca, Uluslararası Deniz Hukuku Mahkemesi huzuruna çıkmıştır.

Dr. Oral, Berkeley Deniz Hukuku Enstitüsü Seçkin Üyesi, Singapur Ulusal Üniversitesi Hukuk Fakültesi Kıdemli Üyesi ve Dundee Üniversitesi Onursal Araştırma Üyesidir. Dünya Doğa ve Doğal Kaynakları Koruma Birliği (IUCN) Çevre Hukuku Hakkında Dünya Komisyonu (WCEL) İdare Komitesi üyesi olan Nilüfer Oral, 2012-2016 yıllarında IUCN Konseyine seçilmiş, WCEL Okyanus, Kıyı ve Resifler Uzman Grubu’nun eş başkanlığını yürütmüştür.

Dr. Oral, çok sayıda makalenin yazarı olup editörlüğünü yaptığı yayınlar bulunmaktadır ve birçok uluslararası konferansta konuşmacı olarak yer almıştır.

KHAS LITLAB Kişisel Verilerin Korunması Serisi: Av. Erdem Aslan